تأمین سرمایه کیمیا

مجمع عمومی عادی سالیانه کیمیا در تاریخ 8 خرداد ماه سال 1402 برگزار شد.

مجمع عمومی عادی سالانه شرکت تأمین‌سرمایه کیمیا به منظور استماع گزارش هیأت‌ مدیره و گزارش حسابرس و بازرس قانونی و تصویب صورت‌های مالی برای دوره سه ماه و ۸ روز منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۱ و نیز اتخاذ تصمیم در خصوص تقسیم سود و تصویب صورت های مالی و سایر موارد، روز دوشنبه هشتم خرداد ماه 1402 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی تامین سرمایه کیمیا، در ابتدای این رویداد مهرداد فرح‌آبادی، مدیرعامل تامین‌سرمایه کیمیا ضمن خوش‌آمد گویی به سهامداران شرکت و مدیران ملی مس، گزارشی از عملکرد این شرکت ارایه کرد و گفت: ۵۱ درصد سهام شرکت، به گروه‌مالی کیمیا مس ایرانیان، ۹ درصد به شرکت ملی صنایع مس ایران و ۴۰ درصد به سایر سهامداران تعلق دارد و شرکت تامین‌سرمایه کیمیا به عنوان اولین نهاد تامین‌سرمایه تخصصی در حوزه معادن و صنایع معدنی در بازارسرمایه کشو پا به عرصه حضور گذاشت.
او با اشاره به اینکه بنا داریم در تامین‌مالی صنعت معدن کشور پیشرو باشیم و در راستای رونق و توسعه سرمایه‌گذاری واحدهای صنعتی و معدنی خدمات نوین مالی و سرمایه‌گذاری ارائه دهیم، افزود: تامین مالی، ارتباط مستمر با بازارسرمایه، تخصیص بهینه منابع به پروژه‌های معدنی، راه‌اندازی ابزارهای نوین مالی از مهمترین ماموریت‌های شرکت است.

مهرداد فرح‌آبادی با اشاره به اینکه سرمایه ثبتی شرکت ۲ هزار میلیارد تومان است، ادامه داد: به رغم اینکه ما از سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان دوازدهمین شرکت تامین‌سرمایه مجوز فعالیت دریافت کرده‌ایم، اما اولین شرکت تامین‌سرمایه در تاریخ بازارسرمایه هستیم که با این حجم سرمایه تاسیس و ثبت شده است. همچنین از حیث سرمایه ثبتی در رتبه چهارم ایستاده‌ایم، البته سه تامین سرمایه‌ بزرگ دیگر، تقریبا بیش از یک دهه است که متولد شده‌اند و از این حیث شرکت تامین‌سرمایه کیمیا یک برند محسوب می‌شود.
او به فرآیند اخذ مجوزهای فعالیت شرکت اشاره کرد و افزود: علاوه بر مجوز فعالیت‌ که در اسفندماه سال گذشته صادر شد، سه مجوز مشاوره پذیرش، مشاوره عرضه و سبدگردانی را در ۲۸ اسفندماه سال گذشته دریافت کردیم. این چهار مجوز اساس و پایه شرکت‌های تامین سرمایه به حساب می‌آیند.
شرکت‌های تامین‌سرمایه برای فعالیت در حوزه‌های خرید، سرمایه گذاری‌، تشکیل سبد و صندوق‌ و فروش به این مجوزها نیازدارند و به حمدالله ما در مدت کوتاهی موفق به اخذ این مجوز‌ها از سازمان بورس و اوراق بهادار شدیم.
او به سایر اقدامات انجام شده در دوره سه ماه و ۸ روزه شرکت اشاره کرد و گفت: درحال حاضر موافقت اصولی راه‌اندازی اولین شرکت سهامی عام پروژه کشور برای کیمیا صادر شده و مراحل تاسیس آن در دست انجام است. بر اساس این مجوز پروژه ۵۸۰ میلیون دلاری تولید ۴۴۰ هزار تن کاتد مس برنامه‌ریزی شده و انشاالله طی ۲ سال آینده اخبار خوبی در این خصوص منتشرمی‌شود.
فرح آبادی ادامه داد: همچنین درخواست انتشار ۵ هزار میلیارد تومان اوراق سلف موازی استاندارد کاتد‌مس را به بورس کالای ایران تقدیم کردیم. در عین حال، بر اساس قرارداد شرکت ملی صنایع مس با شرکت تامین سرمایه کیمیا که در سامانه کدال از طریق افشای الف هم به استحضار سهامداران محترم رسید، مسئولیت و وظیفه ارزیابی طرح‌های توجیهی شرکت ملی صنایع مس ایران به شرکت تامین سرمایه کیمیا محول شده است. این قرارداد درآمد با ثبات برای شرکت فراهم می‌کند.
او با تشکر از مدیران شرکت ملی صنایع مس برای مساعدت وهمراهی افزود: در بحث افزایش سرمایه یک قرارداد عرضه و پذیرش نیز با شرکت ملی صنایع مس منعقد شده و همچنین در حدود ۱۲ مورد طرح توجیهی این شرکت را ارزیابی و گزارش نهایی آنها را در اواخر سال گذشته تقدیم مجمع ملی مس کردیم.
مدیرعامل تامین سرمایه کیمیا بهره‌برداری سریع و چابک از اوراق و ابزارهای نوین مالی را از دیگر برنامه‌های این شرکت دانست و گفت: به طور مشخص یکی از این ابزارها راه‌اندازی صندوق‌های کالایی مبتنی بر گواهی سپرده کاتد مس است. در تلاش هستیم با کمک سازمان بورس، سازمان امورمالیاتی و بر اساس پتانسیل‌هایی که در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی شده، مشکلات مالیاتی آن را برطرف و شاهد راه‌اندازی نوع جدیدی ازصندوق‌های کالایی در کشور باشیم.
او همچنین به سایر برنامه‌های “تکیمیا” اشاره کرد گفت: درخواست صندوق با درآمد ثابت کیمیا نزد سازمان بورس به ثبت رسید و نهم خردادماه مجمع مؤسس این صندوق برگزارمی‌شود. امید می‌رود این صندوق با سرعت تأسیس و پذیره‌نویسی آن انجام شود.
فرح آبادی با بیان اینکه موافقت اصولی راه‌اندازی صندوق بخشی حوزه فلزات اساسی که از ابزارهای نوین بازارسرمایه محسوب می‌شود صادر شده و راه‌اندازی آن در دستور کار کیمیا است، افزود: همچنین فرآیند راه‌اندازی سبد اختصاصی در شرکت تامین سرمایه آغاز شده است. مدیرعامل تامین‌سرمایه کیمیا با اشاره به مدت زمان کوتاه تاسیس این شرکت افزود: درحال حاضر زیرساخت‌های شرکت به خوبی تعبیه و برنامه جامع منابع انسانی و آیین نامه‌هایی تدوین شده است. در حوزه سخت‌افزار، نرم افزار و شبکه‌ نیز اقدامات بسیار خوبی انجام شد. مهرداد فرح‌آبادی به سایر برنامه‌های سال 1402 کیمیا نیز اشاره کرد و گفت: ۱۴۰۲ و سه سال آتی سال‌های بسیار مهمی برای شرکت تامین‌سرمایه کیمیا است و انتظارات بسیار بالا از سمت سهامداران عمده برای شرکت تعریف شده و امیدوارم به همه اهداف برسیم.
اقدامات تامین مالی تکیمیا
مدیرعامل تامین سرمایه‌کیمیا به برنامه‌های مهم تامین مالی شرکت نیز اشاره کرد و گفت: تامین مالی پروژه‌های صنعت مس یکی از برنامه‌های بسیار محوری است که در دستور کار کیمیا قرار دارد. ملی صنایع مس ایران از حیث پروژه‌ها یکی از بزرگترین شرکت‌های بورسی محسوب می‌شود و بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار پروژه در جریان دارد. طبیعتا بخشی از این پروژه‌ها باید از طریق بازارسرمایه تامین مالی شود و کیمیا در این حوزه به شرکت ملی صنایع مس ایران کمک می‌کند.
او همچنین به ضرورت اعتبارسنجی و رتبه سنجی شرکت‌ها اشاره کرد و افزود: دریافت رتبه اعتباری شرکت، برنامه آتی است. در دنیا رتبه اعتباری شرکت‌ها ‌برای عموم افشا می‌شود و یکی از معیارهای سنجش وارزیابی ریسک و شفافیت به حساب‌ می‌آید. در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، عضویت در کانون‌های نهادهای سرمایه‌گذاری و حضور و برگزاری رویدادهای تخصصی از دیگربرنامه‌های کیمیا است.
مدیرعامل تامین‌سرمایه کیمیا ادامه داد: در دوره سه ماه و ۸ روزی که سپری کرده‌ایم، در نهایت ۹۱۳ میلیارد ریال درآمد شناسایی شد و سود خالص ما ۸۴۲ میلیارد ریال و سود هر سهم ۴۲ ریال است. جمع دارایی‌های شرکت ۲۰ هزار ۸۶۶ میلیارد ریال و بدهی خاصی نداریم. او همچنین به ضرورت اجرای راهبری شرکتی در کیمیا اشاره کرد و افزود: چارت سازمانی شرکت از به روزترین چارت‌های سازمانی است و به جلوگیری از بروز تضاد منافع در شرکت کمک زیادی می‌کند. جایگاه بخش‌های مدیریتی، نظارتی و کنترلی به خوبی تدوین شده و این موضوع می‌تواند در راستای اهداف عالی شرکت به ما کمک کند. همچنین موسسه حسابرسی ایران مشهود به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی شرکت انتخاب شده‌اند.
صورت‌های مالی تصویب شد
در ادامه این مجمع علیرضا عطوفی، به عنوان نماینده حسابرس شرکت بیان کرد: صورت‌های مالی شرکت تامین‌سرمایه کیمیا (سهامی عام) منتهی به تاریخ ۲۹ اسفند سال ۱۴۰۱ و صورت‌های سود و زیان بر حسب دوره مالی ۳ ماه و هشت روز منتهی تاریخ یادشده، توسط این موسسه حسابرسی شده است. به نظر این موسسه صورت‌های یاد شده، وضعیت و عملکرد مالی و جریان‌های نقدی آن از تمام جنبه‌های با اهمیت طبق استانداردهای حسابداری و به نحو منصفانه است.
او ادامه داد: حسابرسی این موسسه طبق استانداردهای حسابرسی انجام شده و این موسسه طبق الزامات عمومی رفتار حرفه‌ای سازمان‌های رسمی مستقل از شرکت تامین‌سرمایه کیمیا است و سایر مسئولیت‌های اخلاقی را طبق الزامات مذکور انجام داده است. این موسسه اطلاع دارد که شواهد حسابرسی کسب شده به عنوان مبنای اظهار نظر کافی و مناسب است و در این خصوص هیچ‌گونه مسائل عمده حسابرسی برای درج در گزارش وجود ندارد. گزارش هیأت مدیره درباره فعالیت و وضع عمومی شرکت، موضوع ماده 232 اصلاحیه قانون تجارت که به منظور تقدیم به مجمع عمومی عادی صاحبان سهام تنظیم شده، مورد بررسی این موسسه قرار گرفته است. با توجه به رسیدگی‌های انجام شده، نظر این موسسه به موارد با اهمیتی که حاکی از مغایرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هیأت مدیره باشد، جلب نشده است.
در پایان این مجمع سهامداران پس از استماع گزارش هیأت مدیره صورت‌های مالی شرکت را تصویب کردند. همچنین به ازای هرسهم 29 ریال سود تقسیم شد که مطابق برنامه زمان بندی شده، به سهام داران پرداخت می شود.